Produsele comercializate pe Vopsinel.ro sunt destinate utilizării profesionale. Abaterile de la condițiile și metodele de aplicare, depozitare sau pregătire a produsului sau suprafeței, specificate pe etichetă și pe fișa tehnică a produsului, poate influența negativ performanțele produselor aplicate.

ALCHIM PRO EXPERT SRL nu are responsabilitatea pentru degradarea produsului la o depozitare sau utilizare incorectă.

În cazul în care, datorită unor factori independenți și în afara controlului nostru, se constată abateri de la normele de calitate (defect de fabricație / producție, produs livrat în mod greșit, deteriorare în timpul transportului, etc), conform OUG34/2014 și OG 9/2016 în completarea Legii nr. 449/2003:

 •  Produsele se pot returna în ambalajul original și în aceeași stare în care au fost recepționate, în termen de 14 zile lucrătoare de la primire, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv;

 •  Un client poate renunța la cumpărare (prin denunțare unilaterală a contractului) în termen de 14 zile de la primirea produsului comandat. În acest caz, costurile de retur și de transport sunt suportate de către cumpărător;

 •  Cumpărătorul poate solicita returnarea produsului achiziționat pentru a fi înlocuit cu un alt produs sau poate opta pentru rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, cumpărătorul va plăti diferența. Dacă valoarea produsului înlocuitor este mai mică, cumpărătorul va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor;

 •  Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă neconformitățile constatate sunt din culpa producătorului, vor fi suportate de către ALCHIM PRO EXPERT SRL.

 •  Dacă un anumit produs nu poate fi înlocuit cu un altul de către producător, atunci vi se va restitui contravaloarea acestuia. ALCHIM PRO EXPERT SRL va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 10 zile de la data la care produsul a ajuns în posesia sa.

CONDIȚII DE RETURNARE

 •  Pentru returnare, produsul  trebuie să se afle în aceeași stare în care a fost achiziționat.

 •  Nu se acceptă produsele care prezintă modificări fizice, sau produsele care au ambalajul original rupt sau desfăcut sau sigiliile rupte/desfăcute, pentru acele produse care prezintă sigiliu.

 •  Produsele care prezintă modificări de conținut nu vor fi acceptate pentru retur sau restituirea contravalorii.

 •  Produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar (e.g. cantitate specifică non-standard solicitată de către client sau culoare care nu este în cele 15 culori uzuale vândute prin intermediul siteului) nu se returnează conform OUG43/2014 art 16 alin c.

Vor trebui îndeplinite următoarele condiții:

 •  Produsele se returnează în maximum 14 zile calendaristice de la achiziție;

 •  Este prezentat în original documentul fiscal (factură/bon fiscal) care dovedește achiziționarea produselor în cauză

 •  Produsele returnate vor respecta lotul din care au fost livrate. Pentru aceasta este recomandat ca eticheta cu datele de lot să fie păstrată în starea inițială.

RESTITUIREA SUMELOR PROVENITE DIN RETUR

Acestea vor fi achitate în cel mult 10 de zile de la data la care produsul a ajuns în posesia producătorului, astfel:

 •  Prin virament bancar, pentru plățile efectuate prin banca (O.P.), inclusiv cele achitate prin card bancar (în cazul solicitării returului la o dată ulterioară vânzării);

 •  Prin transmiterea către banca a solicitării de anulare/ refacere a tranzacției, în cazul în care plata s-a efectuat cu card bancar, dacă produsele se returnează în aceeași zi în care s-a efectuat plata sau în toate cazurile în care produsele au fost achiziționate cu plata în rate, cu card de credit.

REFUZUL RETURULUI

 •  Nu se returnează produse pe motive de judecată de valoare (ex.: culoarea nu mai este agreată din motive ce nu țin de producător, a fost găsit un produs similar la un preț mai mic, a fost găsită o altă rezolvare a necesității inițiale, etc.);

 •  Nu se returnează produse ce nu se află în recipientul original;

 •  Nu se returnează produse personalizate la cererea și după specificățiile clientului (ex: ambalaje non-standard, amestecuri de vopsele, culori personalizate la cerere, etc.), în afara cazurilor de neconformitate dovedită și probată;

 •  Nu se returnează produse folosite (chiar parțial) sau asupra cărora au fost efectuate modificări nepermise.

Notă: Trebuie avut în vedere faptul că poate varia ușor culoarea vopselei de la un lot la altul, astfel că trebuie să verificați întotdeauna eticheta de pe capac pentru a vă asigura că aveți aceeași dată și același număr de lot. În cazul în care aveți nevoie de vopsea în completare, pentru aceeași aplicație, puteți să ne scrieți ca notă comandă data și lotul vopselei achiziționate și în limita disponibilității, vă vom expedia din același lot pentru a evita anumite diferențe de nuanță ce ar putea apărea.

Ne rezervăm dreptul de a nu onora comenzile realizate de persoane care au efectuat retur și/sau refuz de primire în ultimele 12 luni.